Goed om te weten

Broednest en je Privacy

Het Broednest werkt hard om je privacy te beschermen. Hier leggen we uit hoe we omgaan met je gegevens.

Broednest Privacyverklaring

Persoonsgegevens die we verwerken:

  • Je voor- en achternaam. Om je ervaring persoonlijker te maken en je goed te kunnen helpen bij vragen en problemen.
  • Je adres. Indien je dit wenst in te vullen voor op je aankoopbewijs.
  • Je email adres. Voor communicatie en als unieke login.
  • Indien je hiervoor kiest, je Instagram gebruikersnaam of een nickname om te tonen in de openbare conversaties.
  • Onderdelen in het Broednest die je geopend en/of voltooid hebt. Om je voortgang te kunnen tonen, stappen bij te houden en bomen te kunnen planten.
  • De IP adressen waarmee je inlogt, zodat we je account kunnen beschermen tegen misbruik.
  • Reacties die je achterlaat in openbare conversaties.
  • Beoordelingen die je achterlaat over elementen in het Broednest.
  • De inhoud van interactieve elementen die je invoert in het Broednest. Zoals checklists en tekstvelden.

Al deze persoonsgegevens worden automatisch gewist (zoals hieronder omschreven).

Informatie die je deelt in je Broednest

Het Broednest biedt de optie om vragen te beantwoorden. Deze antwoorden worden vervolgens opgeslagen op de Broednest server. Dit doen we met aandacht voor veiligheid en jouw privacy.

Het invullen van antwoorden is optioneel en alleen voor je eigen reflectie. Deze antwoorden worden door niemand gelezen. Ze worden tijdelijk opgeslagen om je ervaring te verbeteren.

  • Je antwoorden worden via een beveiligde verbinding opgeslagen. Op deze manier kan je antwoord niet worden onderschept door meekijkers op de verbinding.
  • Jij beslist over jouw antwoorden. Als je besluit om opnieuw te beginnen met een Bundel of ander onderdeel, worden je antwoorden direct uit de database verwijderd.
  • Niemand buiten soChicken krijgt toegang tot deze informatie. Ook binnen soChicken wordt deze data niet geraadpleegd.
  • Je antwoorden worden automatisch verwijderd als jij dat niet doet. Dit gebeurt na 180 dagen. Zo voorkomen we onaangename verrassingen in de toekomst. Als je je ingevulde opdrachten nooit meer checkt zorgen wij ervoor dat je antwoorden uiteindelijk verdwijnen.
  • Je Broednest account bewaren we tot maximaal 3 jaar na je laatste betaling. Tenzij je ervoor kiest het volledig te wissen. Zo kun je altijd inloggen op je Broednest om het opnieuw te activeren en verder te gaan waar je gebleven was.
  • Sommige acties worden bijgehouden. Bijvoorbeeld beoordelingen die je geeft aan onderdelen. Zo kunnen we zien hoe (on)tevreden je bent met onze producten, zodat we ze stap voor stap kunnen verbeteren en je beter kunnen helpen. Deze gegevens worden geanonimiseerd of verwijderd wanneer je je account verwijderd of na maximaal 3 jaar.

Informatie van je transacties

In verband met onze verplichtingen richting de Belastingdienst bewaren we je bewijs van betaling 7 jaar. Dit bewijs bevat je naam, adres, IP adres, mogelijk je adres, een transactie ID en het email adres dat je gebruikte tijdens je bestelling. Na deze periode worden de transacties geanonimiseerd indien je account is opgeheven.

Indien je een bestelling niet succesvol afrondt worden eventuele opgeslagen gegevens na 90 dagen verwijderd, voor het geval je in de tussentijd nog hulp nodig hebt.

Tijdens het afrekenen van een product kom je op de website van Mollie terecht. De persoonsgegevens die je hier deelt worden uitsluitend gedeeld met Mollie en/of je eigen bank. hier lees je hoe Mollie met deze gegevens omgaat.

Berichten en e-mails

Als je ons een bericht stuurt via een formulier of een email stuurt bewaren we je bericht maximaal 5 jaar in onze mailbox – beheerd door Google volgens een verwerkingsovereenkomst – zodat we je goede service kunnen bieden als je ons in de toekomst opnieuw mailt.

Het delen van gegevens

We delen gegevens binnen soChicken om je goede service te kunnen bieden. Bijvoorbeeld wanneer je eerder een product hebt besteld, lid bent van de nieuwsbrief of een reactie achterliet op de website.

We houden je gegevens graag zoveel mogelijk binnenshuis - onder ons toezicht op webservers binnen de EU. Soms zijn we genoodzaakt om gegevens (zoals je IP adres) te delen met derden in verband met veiligheid of het kunnen leveren van diensten. Denk hierbij aan bedrijven als Google en Cloudflare of ZZPers die werken in het Servicenest of meehelpen met het onderhoud aan de server.

We delen nooit meer gegevens dan nodig is om een dienst te leveren. We delen gegevens altijd in lijn met de Europese regelgeving, volgens een verwerkingsovereenkomst en wanneer hiervoor een wettelijke verplichting geldt.

En verder

  • In je Broednest heb je de mogelijkheid om je privacy instellingen in te zien en aan te passen.
  • Je hebt het recht om je opgeslagen persoonsgegevens en voorkeuren bij je Broednest in te zien, aan te laten passen en/of permanent te laten verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op
  • Indien je vragen, opmerkingen of klachten hebt ten aanzien van de verwerking van je persoonsgegevens in je Broednest kun je altijd contact met ons opnemen. Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je er met ons niet uit komt.

Broednest cookies

We gebruiken voor het Broednest cookies om ervoor te zorgen dat wij ons werk kunnen doen, en jij optimaal kunt genieten van je Broednest.

Een cookie is een klein tekstbestandje dat wordt opgeslagen in je browser. Bijvoorbeeld een bestandje met de naam 'ingelogd'. De inhoud is dan bijvoorbeeld '1'. Zo kan een website bijvoorbeeld zien dat je ingelogd bent.

Cookies vormen een belangrijk onderdeel van het internet.

Functionele cookies

  • Cloudflare plaatst enkele cookies die nodig zijn om de website te laten functioneren en beschermen tegen online aanvallen.
  • Indien je inlogt op het Broednest plaatsen we een cookie om ervoor te zorgen dat je niet elke keer je wachtwoord hoeft in te vullen als je dit niet wilt.
  • We plaatsen een cookie om te onthouden dat je de melding over cookies niet meer wilt zien.
  • Google plaats een anonieme cookie in verband met statistieken.

Analytics cookies

  • Cookies van Google Analytics verzamelen gegevens over je surfgedrag zodat wij deze informatie kunnen gebruiken om het Broednest steeds beter te maken.

Marketing cookies

  • Advertentiecookies van Google en Facebook. Deze helpen ons effectieve advertentie campagnes op te zetten, zodat we meer mensen kunnen vertellen over het Broednest en nieuwe leden kunnen werven.
  • Cookies van externe diensten, zoals YouTube en Vimeo. Deze diensten plaatsen cookies om hun diensten goed te laten werken. Waar mogelijk gebruiken we opties om het plaatsen van cookies uit te schakelen.

Je kunt je cookie instellingen op ieder moment aanpassen in je browser.

Heb je vragen of opmerkingen over het verwerken van je persoonsgegevens? Neem contact met ons op via dit formulier of het onderstaande postadres.

soChicken BV
Postbus 3083
2601 DB Delft

Laatst bijgewerkt: april 2020